Kanapki z twarożkiem i owocami 

Kanapki z twarożkiem i owocami

widelec i nóż

2-4 porcje

zegarek

15-20 minut

czapka kucharska

Średni

SKŁADNIKI NA KANAPKI
Żółty sześciobok mały

Pieczywo jakie lubi Twój maluch np. bułki grahamki – 2 sztuki

Żółty sześciobok mały

Resource® Junior proszek – 4 miarki

Żółty sześciobok mały

Twaróg półtłusty – ½ opakowania (125 g)

Żółty sześciobok mały

Jogurt naturalny – 2 łyżki

DO PODANIA
Żółty sześciobok mały

Świeże owoce, które lubi Twój maluch

TABELA WARTOSCI ODZYWCZYCH

Wartość odżywcza na porcję
(1/4 dania, dane przybliżone):

Wartość energetyczna

443,0 kcal

Tłuszcz

8,0 g

Węglowodany

72,1 g

Błonnik pokarmowy

7,8 g

Białko

24,0 g

Żelazo

3,5 mg

Wapń

186,1 mg

PRZYGOTOWANIE
1

Twaróg wymieszaj z jogurtem i proszkiem Resource® Junior.

2

Pieczywo wytnij ulubioną foremką, aby nadać mu oryginalny kształt (opcjonalnie).

3

Pieczywo posmaruj twarożkiem, a na wierzchu ułóż plasterki owoców. Kanapkę przykryj drugą kromką pieczywa.

DODATKOWE PORADY

Kanapki z twarożkiem możesz zapakować na II śniadanie do szkoły.


Do śniadaniówki możesz dołożyć Resource® Junior w płynie o smaku: waniliowym, truskawkowym lub czekoladowym.

Smacznego!

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem produktu Resource® Junior

widelec i nóż

6-8 porcji

zegarek

40 minut

czapka kucharska

Łatwy

widelec i nóż

4 porcji

zegarek

30 minut

czapka kucharska

Łatwe

Resource® Junior: Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza.
Do postępowania dietetycznego u dzieci powyżej 1. roku życia w stanach niedożywienia bądź w przypadku ryzyka niedożywienia.

Resource® Junior to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, która występuje w dwóch formach – w płynie i proszku. Spożywanie Resource® Junior zgodnie z instrukcją zamieszczoną na etykiecie powinno stanowić główny sposób podawania produktów. Jednakże wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rodziców, proponujemy Państwu przepisy z wykorzystaniem obu wariantów (proszku i płynu) Resorce® Junior. Taka forma podawania powinna być traktowana wyłącznie jako urozmaicenie i uzupełnienie podstawowego sposobu podawania produktów. Podczas dodawania produktów Resource® Junior do dań i przekąsek, zwłaszcza tych poddawanych obróbce termicznej, może dojść do częściowej utraty wybranych składników odżywczych i utracenia właściwości probiotycznych. Warto jednak pamiętać, że takie zmiany zachodzą we wszystkich produktach spożywczych poddawanych obróbce termicznej i są niezależne od producenta.

KUP TERAZ