Kanapki z twarożkiem i owocami
2-4 porcje
15-20 minut
Średni
Pieczywo jakie lubi Twój maluch np. bułki grahamki – 2 sztuki
Resource® Junior proszek – 4 miarki
Twaróg półtłusty – ½ opakowania (125 g)
Jogurt naturalny – 2 łyżki
Świeże owoce, które lubi Twój maluch
Wartość odżywcza na porcję
(1/4 dania, dane przybliżone):
Wartość energetyczna
443,0 kcal
Tłuszcz
8,0 g
Węglowodany
72,1 g
Błonnik pokarmowy
7,8 g
Białko
24,0 g
Żelazo
3,5 mg
Wapń
186,1 mg
Twaróg wymieszaj z jogurtem i proszkiem Resource® Junior.
Pieczywo wytnij ulubioną foremką, aby nadać mu oryginalny kształt (opcjonalnie).
Pieczywo posmaruj twarożkiem, a na wierzchu ułóż plasterki owoców. Kanapkę przykryj drugą kromką pieczywa.
Kanapki z twarożkiem możesz zapakować na II śniadanie do szkoły.
Do śniadaniówki możesz dołożyć Resource® Junior w płynie o smaku: waniliowym, truskawkowym lub czekoladowym.
Smacznego!Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem produktu Resource® Junior
Resource® Junior: Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza.
Do postępowania dietetycznego u dzieci powyżej 1. roku życia w stanach niedożywienia bądź w przypadku ryzyka niedożywienia.
Resource® Junior to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, która występuje w dwóch formach – w płynie i proszku. Spożywanie Resource® Junior zgodnie z instrukcją zamieszczoną na etykiecie powinno stanowić główny sposób podawania produktów. Jednakże wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rodziców, proponujemy Państwu przepisy z wykorzystaniem obu wariantów (proszku i płynu) Resorce® Junior. Taka forma podawania powinna być traktowana wyłącznie jako urozmaicenie i uzupełnienie podstawowego sposobu podawania produktów. Podczas dodawania produktów Resource® Junior do dań i przekąsek, zwłaszcza tych poddawanych obróbce termicznej, może dojść do częściowej utraty wybranych składników odżywczych i utracenia właściwości probiotycznych. Warto jednak pamiętać, że takie zmiany zachodzą we wszystkich produktach spożywczych poddawanych obróbce termicznej i są niezależne od producenta.