Kulki mocy super bohatera

„Kulki mocy” super bohatera

widelec i nóż

4 porcje

zegarek

30 minut

czapka kucharska

Łatwe

SKŁADNIKI NA KULKI
Żółty sześciobok mały

Daktyle – 250 g

Żółty sześciobok mały

Wiórki kokosowe – ½ szkl.

Żółty sześciobok mały

Ulubione orzechy – np. laskowe – ½ szkl.*

Żółty sześciobok mały

Resource Junior w proszku – 8 miarek

Żółty sześciobok mały

Miód – 1 łyżka (opcjonalnie, jeśli konieczne)*

Żółty sześciobok mały

Kakao – 1 łyżka*

TABELA WARTOSCI ODZYWCZYCH

Wartość odżywcza na porcję
(1/4 dania, dane przybliżone):

Wartość energetyczna

435,0 kcal

Tłuszcz

17,8 g

Węglowodany

66,6 g

Błonnik pokarmowy

3,9 g

Białko

6,1 g

Żelazo

1,9 mg

Wapń

86,2 mg

PRZYGOTOWANIE
1

Daktyle pokrój na małe kawałki i następnie zmiel je na gładką konsystencję.

2

Dodaj wiórki kokosowe, orzechy, miód, kakao oraz Resource Junior w proszku i ponownie zmiksuj całość.

3

Z powstałej masy uformuj zgrabne kulki. Na koniec możesz obtoczyć je w wiórkach kokosowych lub mielonych orzechach.

4

Gotowe kulki wstaw do lodówki na noc lub do zamrażalnika na kilka godzin.

DODATKOWE PORADY

Jeśli masa będzie zbyt sucha, dodaj odrobinę mleka, napoju roślinnego lub Resource Junior w płynie o smaku: waniliowym lub czekoladowym.


Jeśli masa będzie zbyt luźna, dodaj więcej wiórków kokosowych.


Smacznego!

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem produktu Resource® Junior

Resource® Junior: Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza.
Do postępowania dietetycznego u dzieci powyżej 1. roku życia w stanach niedożywienia bądź w przypadku ryzyka niedożywienia.

Resource® Junior to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, która występuje w dwóch formach – w płynie i proszku. Spożywanie Resource® Junior zgodnie z instrukcją zamieszczoną na etykiecie powinno stanowić główny sposób podawania produktów. Jednakże wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rodziców, proponujemy Państwu przepisy z wykorzystaniem obu wariantów (proszku i płynu) Resorce® Junior. Taka forma podawania powinna być traktowana wyłącznie jako urozmaicenie i uzupełnienie podstawowego sposobu podawania produktów. Podczas dodawania produktów Resource® Junior do dań i przekąsek, zwłaszcza tych poddawanych obróbce termicznej, może dojść do częściowej utraty wybranych składników odżywczych i utracenia właściwości probiotycznych. Warto jednak pamiętać, że takie zmiany zachodzą we wszystkich produktach spożywczych poddawanych obróbce termicznej i są niezależne od producenta.

KUP TERAZ