Wrapy z twarożkiem i warzywami
4-6 porcje
20 minut
Średni
Tortilla pełnoziarnista - 4 szt.
Twarożek - 250 g
Resource® Junior w proszku – 2 miarki
Jogurt naturalny - 3 łyżki
Sól i pieprz - do smaku
Ogórek zielony – ½ sztuki
Papryka kolorowa – po ½ sztuki
Rzodkiewki – ½ pęczka
Kiełki np. soczewicy – garść
Wartość odżywcza na porcję
(1/4 dania, dane przybliżone):
Wartość energetyczna
338,0 kcal
Tłuszcz
9,8 g
Węglowodany
42,1 g
Błonnik pokarmowy
8,5 g
Białko
21,4 g
Żelazo
3,0 mg
Wapń
270,9 mg
Warzywa dokładnie umyj i pokrój.
Twarożek wymieszaj z jogurtem i Resource® Junior w proszku. Dopraw solą i pieprzem.
Gotowym twarożkiem posmaruj tortille. Na wierzchu ułóż warzywa oraz kiełki. Całość zwiń w zwartą roladkę.
Wrapy możesz podawać w formie kanapki jak i w formie przekąski, pokrojone na plastry. W środku możesz umieścić ulubione dodatki.
Smacznego!
Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem produktu Resource® Junior
Resource® Junior: Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza.
Do postępowania dietetycznego u dzieci powyżej 1. roku życia w stanach niedożywienia bądź w przypadku ryzyka niedożywienia.
Resource® Junior to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, która występuje w dwóch formach – w płynie i proszku. Spożywanie Resource® Junior zgodnie z instrukcją zamieszczoną na etykiecie powinno stanowić główny sposób podawania produktów. Jednakże wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rodziców, proponujemy Państwu przepisy z wykorzystaniem obu wariantów (proszku i płynu) Resorce® Junior. Taka forma podawania powinna być traktowana wyłącznie jako urozmaicenie i uzupełnienie podstawowego sposobu podawania produktów. Podczas dodawania produktów Resource® Junior do dań i przekąsek, zwłaszcza tych poddawanych obróbce termicznej, może dojść do częściowej utraty wybranych składników odżywczych i utracenia właściwości probiotycznych. Warto jednak pamiętać, że takie zmiany zachodzą we wszystkich produktach spożywczych poddawanych obróbce termicznej i są niezależne od producenta.