Wrapy z twarożkiem i warzywami

Wrapy z twarożkiem i warzywami

widelec i nóż

4-6 porcje

zegarek

20 minut

czapka kucharska

Średni

SKŁADNIKI NA WRAPY
Żółty sześciobok mały

Tortilla pełnoziarnista - 4 szt.

Żółty sześciobok mały

Twarożek - 250 g

Żółty sześciobok mały

Resource® Junior w proszku – 2 miarki

Żółty sześciobok mały

Jogurt naturalny - 3 łyżki

Żółty sześciobok mały

Sól i pieprz - do smaku

PROPONOWANE DODATKI
Żółty sześciobok mały

Ogórek zielony – ½ sztuki

Żółty sześciobok mały

Papryka kolorowa – po ½ sztuki

Żółty sześciobok mały

Rzodkiewki – ½ pęczka

Żółty sześciobok mały

Kiełki np. soczewicy – garść

TABELA WARTOSCI ODZYWCZYCH

Wartość odżywcza na porcję
(1/4 dania, dane przybliżone):

Wartość energetyczna

338,0 kcal

Tłuszcz

9,8 g

Węglowodany

42,1 g

Błonnik pokarmowy

8,5 g

Białko

21,4 g

Żelazo

3,0 mg

Wapń

270,9 mg

PRZYGOTOWANIE
1

Warzywa dokładnie umyj i pokrój.

Krojenie warzyw
2

Twarożek wymieszaj z jogurtem i Resource® Junior w proszku. Dopraw solą i pieprzem.

Twarożek wymieszaj z Resource Junior
3

Gotowym twarożkiem posmaruj tortille. Na wierzchu ułóż warzywa oraz kiełki. Całość zwiń w zwartą roladkę.

Zwijanie rolady
4

Wrapy możesz podawać w formie kanapki jak i w formie przekąski, pokrojone na plastry. W środku możesz umieścić ulubione dodatki.


Smacznego!

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem produktu Resource® Junior

Resource® Junior: Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza.
Do postępowania dietetycznego u dzieci powyżej 1. roku życia w stanach niedożywienia bądź w przypadku ryzyka niedożywienia.

Resource® Junior to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, która występuje w dwóch formach – w płynie i proszku. Spożywanie Resource® Junior zgodnie z instrukcją zamieszczoną na etykiecie powinno stanowić główny sposób podawania produktów. Jednakże wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rodziców, proponujemy Państwu przepisy z wykorzystaniem obu wariantów (proszku i płynu) Resorce® Junior. Taka forma podawania powinna być traktowana wyłącznie jako urozmaicenie i uzupełnienie podstawowego sposobu podawania produktów. Podczas dodawania produktów Resource® Junior do dań i przekąsek, zwłaszcza tych poddawanych obróbce termicznej, może dojść do częściowej utraty wybranych składników odżywczych i utracenia właściwości probiotycznych. Warto jednak pamiętać, że takie zmiany zachodzą we wszystkich produktach spożywczych poddawanych obróbce termicznej i są niezależne od producenta.

KUP TERAZ