Kanapki z twarożkiem i warzywami

Kanapki z twarożkiem i warzywami

widelec i nóż

2-4 porcje

zegarek

15-20 minut

czapka kucharska

Średni

SKŁADNIKI NA KANAPKI
Żółty sześciobok mały

Pieczywo jakie lubi Twój maluch np. bułki grahamki – 2 szt.

Żółty sześciobok mały

Resource® Junior proszek – 2 miarki

Żółty sześciobok mały

Twaróg półtłusty – ½ opakowania (125 g)

Żółty sześciobok mały

Jogurt naturalny – 2 łyżki

Żółty sześciobok mały

Sałata karbowana – 4 plastry

Żółty sześciobok mały

Ogórek zielony – ½ sztuki

Żółty sześciobok mały

Sól i pieprz – do smaku

DO PODANIA
Żółty sześciobok mały

Warzywa, które lubi Twój maluch

TABELA WARTOSCI ODZYWCZYCH

Wartość odżywcza na porcję
(kanapka z połowy składników, dane przybliżone):

Wartość energetyczna

404,0 kcal

Tłuszcz

6,5 g

Węglowodany

66,5 g

Błonnik pokarmowy

7,6 g

Białko

23,2 g

Żelazo

3,1 mg

Wapń

159,7 mg

PRZYGOTOWANIE
1

Twaróg wymieszaj z jogurtem, solą, pieprzem i proszkiem Resource® Junior.

2

Pieczywo wytnij ulubioną foremką, aby nadać mu oryginalny kształt (opcjonalnie).

3

Pieczywo posmaruj twarożkiem, a na wierzchu ułóż sałatę i plasterki ogórka. Kanapkę przykryj drugą kromką pieczywa.

DODATKOWE PORADY

Kanapki z twarożkiem możesz zapakować na II śniadanie do szkoły.


Do śniadaniówki możesz dołożyć Resource® Junior w płynie o smaku: waniliowym, truskawkowym lub czekoladowym.

Smacznego!

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem produktu Resource® Junior

widelec i nóż

6-8 porcji

zegarek

40 minut

czapka kucharska

średni

Resource® Junior: Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza.
Do postępowania dietetycznego u dzieci powyżej 1. roku życia w stanach niedożywienia bądź w przypadku ryzyka niedożywienia.

Resource® Junior to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, która występuje w dwóch formach – w płynie i proszku. Spożywanie Resource® Junior zgodnie z instrukcją zamieszczoną na etykiecie powinno stanowić główny sposób podawania produktów. Jednakże wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rodziców, proponujemy Państwu przepisy z wykorzystaniem obu wariantów (proszku i płynu) Resorce® Junior. Taka forma podawania powinna być traktowana wyłącznie jako urozmaicenie i uzupełnienie podstawowego sposobu podawania produktów. Podczas dodawania produktów Resource® Junior do dań i przekąsek, zwłaszcza tych poddawanych obróbce termicznej, może dojść do częściowej utraty wybranych składników odżywczych i utracenia właściwości probiotycznych. Warto jednak pamiętać, że takie zmiany zachodzą we wszystkich produktach spożywczych poddawanych obróbce termicznej i są niezależne od producenta.

KUP TERAZ