infolinia: +48 800 174 902
Resource® Instant Protein
Resource Instant Protein to koncentrat białka w proszku. Żywność
specjalnego
przeznaczenia medycznego dla pacjentów niedożywionych lub zagrożonych rozwojem niedożywienia, u
których zapotrzebowanie na białko może być zwiększone. Produkt może być stosowany wyłącznie jako
uzupełnienie diety.
W jakich sytuacjach warto rozważyć zastosowanie preparatu Resource Instant Protein?
- w chorobie nowotworowej,
- u pacjentów z ranami,
- u pacjentów z oparzeniami,
- w przypadku występowania odleżyn.
Zalety Resource Instant Protein:
- nie wpływa on na smak, kolor ani konsystencję napojów oraz potraw,
- całkowicie rozpuszcza się zarówno w ciepłych, jak i zimnych potrawach,
- dawkę produktu można dopasować do indywidualnych potrzeb pacjenta.
Resource Instant Protein to koncentrat białka w proszku. Żywność
specjalnego
przeznaczenia medycznego dla pacjentów niedożywionych lub zagrożonych rozwojem niedożywienia, u
których zapotrzebowanie na białko może być zwiększone. Produkt może być stosowany wyłącznie jako
uzupełnienie diety.
W jakich sytuacjach warto rozważyć zastosowanie preparatu Resource Instant Protein?
- w chorobie nowotworowej,
- u pacjentów z ranami,
- u pacjentów z oparzeniami,
- w przypadku występowania odleżyn.
Warto uzupełnić codzienną dietę preparatem Resource Instant Protein, ponieważ:
- nie wpływa on na smak, kolor ani konsystencję napojów oraz potraw,
- całkowicie rozpuszcza się zarówno w ciepłych, jak i zimnych potrawach,
- dawkę produktu można dopasować do indywidualnych potrzeb pacjenta.


Zgodnie z zaleceniem lekarza
Na 150 ml płynu lub 150 g potrawy należy dodać 10-15 g proszku (2-3 łyżki stołowe). Ilość należy dostosować do wieku, potrzeb oraz stanu pacjenta.
Smaki produktu:

Neutralny
Resource Produktem Roku 2025!
*Jak co roku wydawnictwo Apteka Media Sp. z o.o., wydawca m.in. miesięcznika „Świat farmacji” za pośrednictwem farmaceutów wyłonił zwycięskie Produkty Roku w poszczególnych kategoriach. Wyniki badań ankiety zostały opublikowane w podręczniku "Świat farmacji - Produkty Roku 2025".​
Na pytanie: „Który produkt będą Państwo najczęściej polecali swoim pacjentom w roku 2025?” większość farmaceutów wskazało produkt Resource w kategorii "Żywienie medyczne".​.
Resource został tym samym wybrany produktem roku kolejny rok z rzędu.

Polecany na etapie
Składniki
1 łyżeczka (5g) = 4,5 g białka
Zawartość laktozy (<0,5 g/100 ml)
Procentowy udział
energii (% kcal)

Składniki (smak neutralny)

Białka mleka, emulgator lecytyna sojowa,
substancja
przeciwzbrylająca (E341).
Tabele wartości odżywczych
Dedykowany dla

Pacjenci
onkologiczni
Więcej informacji

Osoby
w podeszłym wieku
Więcej informacji

Osoby w okresie
rekonwalescencji
Więcej informacji

Osoby w okresie
okołooperacyjnym
Więcej informacji

Pacjenci
neurologiczni
Więcej informacji
Ważne informacje
Stosować pod kontrolą lekarza. Produkt nieodpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Odpowiedni do
stosowania powyżej 3. roku życia.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wszystkie przygotowane produkty powinny być szczelnie zamknięte i
spożyte w ciągu 6 godzin w temperaturze pokojowej lub w ciągu 24 godzin, jeśli przechowywane są w lodówce. Po
otwarciu zużyć w ciągu 4 tygodni.
Potrzebujesz specjalistycznej porady?
Umów się na bezpłatną konsultację żywieniową z naszym Ekspertem!

Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza. Resource 2.0, Resource 2.0+Fibre: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia. Resource Protein: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia, któremu może towarzyszyć zwiększone zapotrzebowanie na białko. Resource Diabet Plus: Do postępowania dietetycznego w przypadku niedożywienia lub ryzyka niedożywienia u pacjentów z zaburzeniami metabolizmu glukozy. Resource Instant Protein: Do postępowania dietetycznego u pacjentów w stanach niedożywienia lub w przypadku ryzyka niedożywienia, u których może występować zwiększone zapotrzebowanie na białko. Resource Refresh: Do postępowania dietetycznego u pacjentów onkologicznych z zaburzeniami zmysłu smaku związanymi z radioterapią lub chemioterapią, niedożywionych lub z ryzykiem niedożywienia. Impact Oral: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia lub ryzyku niedożywienia u pacjentów chirurgicznych w okresie okołooperacyjnym.