Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Impact® Oral

Impact® Oral

Impact Oral to wysokoenergetyczny i wysokobiałkowy preparat odżywczy w płynnej formie, który dostarcza aż 341 kcal i 18 g białka w jednym opakowaniu. Kompletna pod względem odżywczym żywność specjalnego przeznaczenia medycznego dla pacjentów chirurgicznych, w stanach niedożywienia lub zagrożonych rozwojem niedożywienia w okresie okołooperacyjnym. Może być stosowana jako uzupełnienie diety lub wyłączne źródło pożywienia.

Jakie mogą być wskazania do zastosowania preparatu Impact Oral?

  • przygotowanie do operacji oraz okres rekonwalescencji,
  • występowanie stresu metabolicznego (np. urazy, infekcje),

Zdjęcie produktu Impact Oral

Kup teraz

btn-cart

Kup teraz

btn-cart

Resource 2.0 + Fibre to wysokoenergetyczny preparat odżywczy w płynnej formie, z dodatkiem błonnika, który dostarcza aż 400 kcal i 5 g błonnika w jednej butelce. Jest to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego dedykowana osobom niedożywionym lub zagrożonym rozwojem niedożywienia. Może być stosowana jako uzupełnienie diety lub wyłączne źródło pożywienia.

W jakich sytuacjach warto rozważyć zastosowanie preparatu Resource 2.0+Fibre?

  • zaburzenia pracy jelit,
  • choroby nowotworowe,
  • długotrwały brak apetytu,
  • dysfagia (zaburzenia połykania i żucia),
  • szybka, niezamierzona utrata masy ciała,
  • znacznie zmniejszone spożycie posiłków,
  • okres okołooperacyjny,
  • choroby neurologiczne (udar),
  • okres rekonwalescencji.

Jakie korzyści mogą wynikać z zastosowania produktu Resource 2.0+Fibre?

  • zwiększenie kaloryczności diety – aż 400 kcal w 1 butelce,
  • dodatek błonnika w diecie – 5 g błonnika w 1 butelce,
  • uzupełnienie jadłospisu w pełnowartościowe białko – 18 g białka w 1 butelce,
  • łatwy w użyciu - płynna forma preparatu.

Ikona impact
Immunożywienie
Zawiera argininę, kwasy tłuszczowe omega-3 i nukleotydy
Zalecane spożycie:
3-5 opakowań dziennie
jako uzupełnienie codziennej
diety lub zgodnie z zaleceniem
lekarza, jeśli stosowany jako
jedyne źródło pożywienia.

Smaki produktu:

Impact Oral o smaku waniliowym

Waniliowy

Impact Oral o smaku owoców tropikalnych

Owoców tropikalnych



Polecany na etapie

Zaczynam
leczenie

Czytaj więcej

Jestem
opiekunem

Czytaj więcej

Okres
okołooperacyjny

Czytaj więcej

Składniki

1,44 kcal/ml
7,6 g białka/100 ml (białka mleka)
18,9 g węglowodanów/100 ml
1,4 g błonnika/100 ml
680 mOsm/l
Zawartość laktozy (<0,1 g/100 ml)

Procentowy udział
energii (% kcal)

Procentowy udział energii Impact Oral

Składniki (smak waniliowy)

Impact Oral o smaku waniliowym


Woda, sacharoza, białka mleka, maltodekstryna, L-arginina, częściowo hydrolizowana guma guar, olej rybi, składniki mineralne (cytrynian potasu, cytrynian sodu, fosforan wapnia, chlorek sodu, chlorek magnezu, chlorek potasu, fosforan magnezu, cytrynian wapnia, pirofosforan żelaza (III), siarczan cynku, glukonian miedzi (II), siarczan manganu, fluorek sodu, jodek potasu, molibdenian (VI) sodu, selenian sodu (IV), chlorek chromu (III)), trójglicerydy średniołańcuchowe (MCT), olej kukurydziany, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), emulgatory (E471, lecytyna sojowa), RNA wyekstrahowany z drożdży , dwuwinian choliny, aromaty, witaminy (C, niacyna, kwas pantotenowy, E, B6, A, tiamina, ryboflawina, D, K, kwas foliowy, B12, biotyna), stabilizatory (E460, karagen, E466), przeciwutleniacz (E306), barwnik (beta-karoten).

Sterylizowany UHT. Produkt bezglutenowy. Produkt bezlaktozowy.


Składniki (smak owoców tropikalnych)

Impact Oral o smaku owoców tropikalnych


Woda, sacharoza, maltodekstryna, białka mleka, L-arginina, częściowo hydrolizowana guma guar, olej rybi, składniki mineralne (cytrynian potasu, cytrynian sodu, fosforan wapnia, chlorek sodu, chlorek magnezu, chlorek potasu, fosforan magnezu, cytrynian wapnia, pirofosforan żelaza (III) , siarczan cynku, glukonian miedzi (II), siarczan manganu, fluorek sodu, jodek potasu, molibdenian (VI) sodu, selenian sodu (IV), chlorek chromu (III)), trójglicerydy średniołańcuchowe (MCT), olej kukurydziany, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), emulgatory (E471, lecytyna sojowa), RNA wyekstrahowane z drożdży, dwuwinian choliny, witaminy (C, niacyna, kwas pantotenowy, E, B6, A, tiamina, ryboflawina, D, K, kwas foliowy, B12, biotyna), stabilizatory (E460, karagen, E466), aromaty, przeciwutleniacz (E306), barwnik (ekstrakt z papryki, beta-karoten).

Sterylizowany UHT. Produkt bezglutenowy. Produkt bezlaktozowy.




Tabele wartości odżywczych

Tabela wartości odżywczych (smak waniliowy)

Impact Oral o smaku waniliowym
Pobierz

Tabela wartości odżywczych (smak owoców tropikalnych)

Impact Oral o smaku owoców tropikalnych
Pobierz




Dedykowany dla

Kobieta w chuście

Pacjenci
onkologiczni

Więcej informacji

btn-arrow
Kobieta w szpitalu z pielęgniarką

Osoby w okresie
rekonwalescencji

Więcej informacji

btn-arrow
Mężczyzna w szpitalu

Osoby w okresie
okołooperacyjnym

Więcej informacji

btn-arrow

Ważne informacje

Stosować pod kontrolą lekarza. Odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego. Odpowiedni powyżej 3. roku życia. Do podawania doustnego lub przez zgłębnik. Nie dodawać żywności ani leków, jeżeli produkt jest podawany przez zgłębnik. Najlepiej podawać schłodzony. Zamknięte opakowanie przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu niewykorzystaną porcję zamknąć, przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 24 godzin. Porcje produktu, która została przelana do innego opakowania należy szczelnie zamknąć i spożyć w ciągu 6 godzin.


Potrzebujesz specjalistycznej porady?
Umów się na bezpłatną konsultację żywieniową z naszym Ekspertem!

Konsultacje

btn-arrow
Katarzyna Zadka – Ekspert NHSc

Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza. Resource 2.0, Resource 2.0+Fibre: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia. Resource Protein: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia, któremu może towarzyszyć zwiększone zapotrzebowanie na białko. Resource Diabet Plus: Do postępowania dietetycznego w przypadku niedożywienia lub ryzyka niedożywienia u pacjentów z zaburzeniami metabolizmu glukozy. Resource Instant Protein: Do postępowania dietetycznego u pacjentów w stanach niedożywienia lub w przypadku ryzyka niedożywienia, u których może występować zwiększone zapotrzebowanie na białko. Resource Refresh: Do postępowania dietetycznego u pacjentów onkologicznych z zaburzeniami zmysłu smaku związanymi z radioterapią lub chemioterapią, niedożywionych lub z ryzykiem niedożywienia. Impact Oral: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia lub ryzyku niedożywienia u pacjentów chirurgicznych w okresie okołooperacyjnym.