HERBATA Z POMARAŃCZĄ, IMBIREM, CYNAMONEM

Napoje

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 1

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

5 plasterków imbiru
1 laska cynamonowa
pół szklanki soku pomarańczowego
pół łyżeczki skórki pomarańczowej

4,3 g błonnika PHGG

Do małego garnka dodaj pół szklanki wody, imbir, cynamon, sok i skórkę pomarańczową, a następnie doprowadź do wrzenia. W szklance dodaj błonnik PHGG, przelej ugotowaną herbatę i dobrze wymieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia.


Nasza wskazówka:
Tę herbatę możesz podać na gorąco lub na zimno.


Dobrze wiedzieć:
Normy żywienia dla Populacji Polski z 2020 zalecają spożycie co najmniej 25 g błonnika dziennie przez osoby dorosłe.

Ten przepis zawiera łącznie 5,3 g błonnika na porcję, co stanowi 21% zalecanej dziennej dawki błonnika.

Odkryj więcej przepisów