Koktajl z truskawkami, pomidorami i bazylią

Kategoria: Napoje

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: 10 minut

Składniki


500 g truskawek
100 g pomidorów koktajlowych
4 łyżki syropu z agawy
1 banan
10 liści bazylii
8,6 g błonnika PHGG


Przygotowanie:

1. Włóż truskawki do miksera, dodaj pomidory, banan, syrop z agawy i liście bazyli.

2. Blenduj przez 2 minuty. Dodaj błonnik PHGG i zamieszaj. Przelej do dwóch dużych szklanek.

Nasza wskazówka:
Możesz zmieniać owoce w zależności od pory roku.



Dobrze wiedzieć:

Normy żywienia dla Populacji Polski z 2020 zalecają spożycie co najmniej 25 g błonnika dziennie przez osoby dorosłe.

Ten przepis zawiera łącznie 10,8 g błonnika na porcję, co stanowi 43% zalecanej dziennej dawki błonnika.

Odkryj więcej przepisów