ZIELONA WODA SMAKOWA

Kategoria: Napoje

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 3

Czas przygotowania: 5 minut

Składniki

Pół kiwi pokrojonego w plasterki
Pół małego ogórka pokrojonego w plasterki
1 mała gałązka mięty
2 plasterki imbiru
510 ml wody
12,9 g błonnika PHGG


Przygotowanie:
Do dzbanka włóż kiwi, ogórek, miętę i imbir. Dolej wodę i schłodź. Wodę wlej do dzbanka, a następnie dodaj błonnik PHGG i mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia.


Nasza wskazówka:
W razie potrzeby, zastąp gałązkę mięty gałązką rozmarynu.

Dobrze wiedzieć:

Normy żywienia dla Populacji Polski z 2020 zalecają spożycie co najmniej 25 g błonnika dziennie przez osoby dorosłe.

Ten przepis zawiera łącznie 4,9 g błonnika na porcję, co stanowi 20% zalecanej dziennej dawki błonnika.

Odkryj więcej przepisów